Fasetat Dentare

Dental Med Austria

Çfarë Janë Fasetat Dentare?

Nëse keni dhëmbë të zverdhur ose të copëtuar, tani mund ta zgjidhni problemin dhe t’i ktheheni një buzëqeshje të bardhë pa asnjë defekt falë fasetave estetike dentare. Fasetat dentare janë guaska shumë të holla prej porcelani, të përdorura në pjesën e përparme të dhëmbëve të harkut të sipërm për të fshehur defektet e formës, pozicionit, ngjyrës dhe madhësisë së dhëmbëve. Ata janë të ngjashëm me thonjtë e rremë për shkak të delikatesës dhe finesës së tyre (janë më pak se 1 milimetër të trasha),

falë kësaj hollësie ato duken transparente ndaj dritës dhe kanë një pamje natyrale. Ato përkufizohen si proteza të vërteta dentare, pasi pasi të ngjiten, do të qëndrojnë për rreth 10 vjet në dhëmb. Kur një rimeso dentare hiqet nga një dhëmb, në fakt, do t’i duhet një zëvendësues i vlefshëm për të rikuperuar pamjen e tij normale, pasi për ta aplikuar atë, dhëmbi do të bluhet pak. Ato gjithashtu mund të integrohen me kurora të pjesshme. Në këtë rast, dhëmbi nuk do të lirohet më shumë si më parë.

WhatsApp Image 2022-10-20 at 11.48.20 PM

Kur Të Përdorni Fasetat Dentare?

 • Nëse keni dhëmbë që kanë marrë një ngjyrë opake ose të verdhë (për shembull për shkak të pirjes së duhanit), fasetat estetike rikthen ngjyrën e bardhë, në një mënyrë më efektive se zbardhja e dhëmbëve të ndryshëm.
 • Kur keni nevojë të riparoni dhëmbët e prerë.
 • Për të përmirësuar formën e dhëmbëve, nëse keni dhëmbë shumë të vegjël ose shumë të shkurtër: fasetat estetike rimodelojnë formën, duke harmonizuar të gjithë dhëmbët.
 • Nëse vuani nga bruksizmi dhe smalti i dhëmbit është konsumuar me kalimin e kohës, do tju duhet një rimeso dentare e cila është një shtresë do të mbrojë dhëmbin tuaj.
 • Për të përmirësuar shtrirjen e dhëmbëve: një rimeso estetike korrigjon këtë defekt, duke i bërë dhëmbët tuaj të rregullt.

Merrni Nje Preventiv Falas

  Si aplikohen fasetat dentare?

  • Për të aplikuar fasetat, mjeku stomatolog do të duhet të hollojë me 0.7 milimetra një pjesë të smaltit të dhëmbëve, më pas do të marrë një stampim dentar dhe me një shkallë ngjyrash do të kontrollojë nuancën e të bardhës së dhëmbëve tuaj.
  • Laboratori dentar përgatit dhëmbët provizorë me materialin rezin, për të përcaktuar formën dhe madhësinë për fasetën përfundimtare.
  • Më pas, mjekët dhe laborantët tanë kryejnë disa prova kontrolli për formën, konfirmimin dhe disa detaje të tjera dhe kur cdo gjë është perfekte nga ana funksionale dhe estetike, mjekët tanë vendosin masën përfundimtare e cila do tu rikthejë buzëqeshjen perfekte.

  Si të kujdeseni për fasetat dentare?

  • Lani dhëmbët 3 herë në ditë, pas ngrënies.
  • Përdorni fillin dentar të paktën një herë në ditë.
  • Rezervoni një vizitë periodike te dentisti për të kontrolluar situatën tuaj dentare.
  • Bruksizmi dëmton dhëmbët dhe për rrjedhojë edhe fasetat: bisedoni me dentistin, i cili do t’ju këshillojë të aplikoni një pickim gjatë natës.
  • Mos përtypni ushqime shumë të forta: fasetat dentare janë shumë rezistente, por jo si dhëmbët natyralë.
  • Gjithashtu shmangni duhanin: përveç dëmtimit të shëndetit, duhani është një nga shkaktarët kryesorë të zverdhjes së dhëmbëve.

  Klientët me

  Arsye Për Të Qeshur