Implantologji

Dental Med Austria

Çfarë është kirurgjia e implanteve dentare?

Kirurgjia e implanteve dentare është një procedurë që zëvendëson rrënjët e dhëmbëve me shtylla të ngjashme me vida titani dhe zëvendëson dhëmbët e dëmtuar ose të humbur me dhëmbë artificialë që duken dhe funksionojnë shumë si ata të vërtetë.

Përse duhet të zgjedhim implantet dentare?

Pse duhet bërë?

Implanti dentar vendosen në mënyrë kirurgjikale në kockën e nofullëns, ku zëvëndësojnë rolin e rrënjës së dhëmbit që mungon. Për shkak se titani në implante shkrihet me kockën e nofullës suaj, implantet nuk do të rrëshqasin, nuk bëjnë zhurmë ose do të shkaktojnë dëmtime të kockave, ashtu siç mund të mund të fiksohen ura ose protezat. Dhe materialet nuk mund të prishen si dhëmbët tuaj që mbështesin ura të rregullta.

implantology

Cilat janë avantazhet e implanteve dentare?

Disa nga përparësitë e implanteve dentare janë:

Buzëqeshje e rigjeneruar. Implantet dentare duken dhe ndjehen si dhëmbët natyralë. Për shkak se janë krijuar për t’u bashkuar me kockën e nofullës ato bëhen të përhershme.
Përmirësim i të folurit. Protezat e lëvizshme mund të rrëshqasin brenda gojës duke bërë të shqiptoni fjalët me vështirësi.
Përtypje më i mirë. Implantet dentare funksionojnë njësoj si dhëmbët tuaj, duke ju lejuar të konsumoni ushqimet tuaja të preferuara pa dhimbje dhe duke i përpunuar ato më së miri.
Përmirësimi i vetëvlerësimit. Implantet dentare mund t’ju kthejnë buzëqeshjen dhe t’ju ndihmojnë të ndiheni më mirë me veten tuaj.

Përmirësimi i shëndetit oral. Implantet dentare nuk kërkojnë zvogëlimin e dhëmbëve të tjerë, siç bën një urë e mbështetur në dhëmbë. Për shkak se dhëmbët e afërt nuk janë ndryshuar për të mbështetur implantin, shumica e dhëmbëve tuaja mbeten të paprekur, duke përmirësuar shëndetin oral afatgjatë.
Qëndrueshmëri. Implantet janë shumë të qëndrueshme dhe kanë përgjithësisht një jetëgjatësi të madhe. Duke u kushtuar kujdesin e duhur, implante zgjasin gjatë gjithë jetës.
Komoditet. Protezat e lëvizshme janë pikërisht kjo; të lëvizshme. Implantet dentare eliminojnë shqetësimin e turpshëm të heqjes së protezave, si dhe nevojën për aplikimin e herëpashershëm të ngjitësit për t’i mbajtur ato në vend.

Merrni Nje Preventiv Falas

  Pritshmëritë dhe sukseset:
  Kirurgjia e implantit dentar është një operacion ambulator i kryer në faza, me kohë shërimi ndërmjet procedurave.
  Shkalla të larta suksesi:

  Që nga viti 2009 kemi zbatuar mbi 38000 ndërhyrje implantologjike duke i siguruar pacientëve tanë një shkallë suksesi prej 98%. Për të arritur 100% të shkallës së suksesit, ne kemi operuar nëpërmjet një procesi të drejtuar me kompjuter, një teknikë pa dhimbje, pa prerje, që siguron saktësi maksimale, kjo falë programit kompjuterik tejet të avancuar, që lejon simulimin virtual në 3D të ndërhyrjes që do të zhvillohet.

  Procesi i vendosjes së një implanti dentar përfshin hapat e poshtëshënuar:

  • Heqja e dhëmbëve të dëmtuar
  • Përgatitja e kockës së nofullës kur nevojitet
  • Vendosja e implantit dentar
  • Periudha e pushimit dhe shërimi i kockave
  • Vendosja e abutmentit (struktura mbështetëse)
  • Vendosja e kurorave mbi implant

  Në përgjithësi, implantet dentare mund të jenë të përshtatshme për ju nëse:
  • Ju mungojnë një ose më shumë dhëmbë
  • Kocka e nofullës suaj është plotësisht e formuar,e përshtatshme për të siguruar implantet , jeni në gjendje të bëni një transplant kockor dhe nuk vuani nga sëmundje që do të ndikojnë në shërimin e kockave
  • Keni inde të shëndetshme të gojës
  • Dëshironi të shmangni protezat
  • Dëshironi të përmirësoni të folurit tuaj
  • Jeni të gatshëm të angazhoheni në një proces që zgjat disa muaj
  • Nuk pini duhan

  Klientët me

  Arsye Për Të Qeshur