Ortodoncia

Dental Med Austria

Çfarë është Ortodoncia?

Disa njerëz kanë dhëmbë natyralisht të drejtë që përshtaten së bashku. Por nëse keni probleme me kafshimin ose ndarjen e dhëmbëve, mund të keni nevojë për kujdes ortodontik. Ortodoncia është dega e stomatologjisë që merret me anomalitë e dhëmbëve dhe nofullës. Kujdesi ortodontik përfshin përdorimin e pajisjeve, të tilla si mbajtëset, për:

 • Drejtoni dhëmbët
 • Korrigjoni problemet me pickimin
 • Mbyllni boshllëqet midis dhëmbëve
 • Drejtoni buzët dhe dhëmbët siç duhet

Shumica e njerëzve që marrin kujdes ortodontik janë fëmijë, por edhe të rriturit marrin mbajtëse. Tek fëmijët e vegjël, trajtimi ortodontik mund të drejtojë rritjen e duhur të nofullës. Kjo mund të ndihmojë dhëmbët e përhershëm të hyjnë siç duhet. Dhëmbët e drejtë të përhershëm mund të ndihmojnë në parandalimin e problemeve të dhëmbëve më vonë.

orthodontic_home_services

Ortodontët tanë trajtojnë fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit, dhëmbët e të cilëve janë të shtrembër ose nofullat e të cilëve nuk janë të rreshtuara siç duhet. Ata shpesh trajtojnë problemet e pickimit të shkaktuara nga mos ‘përshtatja e duhur’ e dhëmbëve të sipërm dhe të poshtëm.

 

Ky trajtim mund të eliminojë ose zvogëlojë problemet në katër aspekte:

 • Problemet psikologjike
 • Sëmundjet e gojës
 • Të dhëmbëve
 • Te ATM (artikulacioni temporomandibular).

Merrni Nje Preventiv Falas

  Invisalign:

  Rreshtimi i dhëmbëve mund të arrihet përmes disa llojeve të aparateve ortodontike si Invisalign. Tek fëmijët zakonisht aplikohen aparatet ortodontike të lëvizshme, tek të cilët ende nuk kanë dalë të gjithë dhëmbët, ndërsa aparatet ortodontike fikse me pllaka metalike ose qeramike të cilat kanë konsistencë, mund të aplikohen si tek fëmijët ashtu edhe tek të rriturit.

   

  Invisalign përfaqëson një tjetër trajtim për të rriturit dhe adoleshentët. Është një aparat ortodontik i cili ka një formë plastike transparente.

  Klientët me

  Arsye Për Të Qeshur