Periodontologji

Dental Med Austria

Çfarë është Periodontologjia?

Periodontologjia është studimi i një sistemi të specializuar të indeve të forta (kockave) dhe të buta (gingiva) që mbështet dhëmbët dhe ruan pozicionin e tij në maksillë dhe mandibulë (kockat e kafkës). Ky grup indesh quhet periodontium dhe përbëhet nga kocka alveolare, çimento rrënjë, ligamenti periodontal dhe gingiva. Dhëmbët janë brenda kockës alveolare dhe mbështeten nga ligamenti periodontal që bashkon çimenton që mbulon rrënjën e dhëmbit.

parodontology
services-periodontics-1

Semundjet Periodontologjike

Disa nga shkaktarët e gingivitit, përveç higjienës së keqe orale, janë: duhanpirja, diabeti, predispozita gjenetike, plakja, abuzimi me barnat, disa barna, infeksioni me HIV, por edhe shtatzënia dhe puberteti mund të çojnë në gingivit.

Ndër sëmundjet që trajton periodontologjia, padyshim që periodontiti është më seriozi dhe më i rrezikshmi, sepse mund të përparojë lehtësisht me kalimin e kohës dhe të shkaktojë probleme serioze deri në humbjen e dhëmbëve dhe origjinën e sëmundjeve sistemike. Sëmundja mund të shkaktohet edhe nga teprica e gurëve, ndërhyrjet dentare të pa kryera sic duhet ose si pasojë e sëmundjeve të tjera si duhanpirja, diabeti, mungesa e vitaminës C etj.

Merrni Nje Preventiv Falas

  Simptomat e sëmundjeve periodontale:

  • Gjakderdhja e mishrave të dhëmbëve gjatë përdorimit të furçës së dhëmbëve
  • Skuqje dhe ënjtje e mishrave të dhëmbëve
  • Halitoza e rëndë
  • Formimi i xhepave të thellë midis dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve
  • Lirimi i dhëmbëve
  • Dhimbje gjatë përtypjes
  • Pllaka dhe / ose qelb në mishrat e dhëmbëve

  Ekzaminimi fillon që në moshë të hershme te pacientët me predispozicion gjenetik. Avantazhi në këtë rast është mos avancimi i përkeqësimit, duke filluar kështu trajtimet profilaktike si: pastrimi dhe higjiena e gojës, trajtimi me lazer në disa seanca.

   

  Ju ftojmë të vizitoni klinikën tonë ku do të gjeni shërbim cilësor të kombinuar me një staf profesional.

  Klientët me

  Arsye Për Të Qeshur