A mundet te kryhet trajtimi me implante dentare kur kemi mungese kocke?

A mundet te kryhet trajtimi me implante dentare kur kemi mungese kocke?

Fenomeni i humbjes se kockes nder vite ne ate pjese te gojes ku ka mungese te dhembit, eshte mese i zakonshem te ndodhe dhe ndonjehere, edhe i pashmangshem per arsye te mungeses se trajtimit ne kohe me ane te implanteve dentare.

Pyetja me e zakonshme nga pacientet qe vjen si pasoje e mungeses se theksuar te kockes ne zonen e sinusit, eshte nese keta te fundit jane paciente potenciale per te marre nje sherbim te tille. Pergjigja ne kete rast eshte po. Po, njerëzit me humbje të rëndë kockore mund ti nenshtrohen nje trajtimi me implante dentare.

Në shumë raste, kjo mund të bëhet pa procedura të gjata të shartimit të kockave. Një kirurg oral i kualifikuar merr në konsideratë shumë faktorë përpara se të rekomandojë një zgjidhje te tille. Disa nga këta faktorë përfshijnë: numrin e dhëmbëve që duhet të zëvendësohen, shkakun e humbjes së kockave të pacientit dhe sa humbje kockore ka ndodhur dhe në cilën zonë të nofullës. Shumë njerëz vuajnë nga një lloj specifik i humbjes së kockes që ndodh nën mishrat e dhëmbëve.

Kjo është shpesh për shkak të sëmundjes periodontale. Ata që vuajnë nga kjo lloj humbje kockore janë shumë të njohur me efektet serioze që ajo ka në shëndetin dhe cilësinë e jetës së tyre. Ata që vuajnë nga humbja më konsiderueshme e kockave shpesh kanë edhe probleme me shëndetin oral, duke i shtuar listës së problemeve mjekësore. Dhimbja ose shqetësimi gjatë ngrënies mund të shkaktoje probleme që lidhen me mungesen e ushqyerjes se shendetshme, duke përkeqësuar ne nivel makro shëndetin e tyre të përgjithshëm.

Ajo cfare keshillohet ne kete rast eshte rikonstruksioni i kockes ne zonen e sinusit e cila kryhet nepermjet nje procedure qe njihet ndryshe si “Sinus Lift”, ku nepermjet aparaturave teper te sofistikuara dhe bashkekohore, behet i mundur dhe rindertimi i kockes ne ate zone ku eshte e nevojshme arritja e nje dendesie te caktuar per pozicionimin korrekt te implanteve dentare. Kjo teknike ben te mundur dhe rijetezimin e nje zone e cila do te ishte ne ardhmen shume problematike dhe nuk do te stimulonte mbajtjen e implanteve per nje kohe relativisht te gjate.

Duke rindertuar nje nder elementet me te rendesishem per trajtimin me implante sic eshte bazamenti kockor, vete kocka e rindertuar stimulohet nga implantet e vidhosur te cilet nuk lejojne degradimin e nivelit kockor per vitet ne vijim, por e mban ate sic do te ishte ne rastin e nje situate ku pacienti do te kishte te gjithe dhembet e tij natyrale.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.